• Investeert voortdurend in kennis
  • Pro-activiteit
  • Een persoonlijke service
  • Pragmatisch & Dynamisch
  • Uw boekhouding online

Interesse?

Contacteer ons vrijblijvend via onze contact- pagina of telefonisch via 055/30.14.41 

Belastingaangifte: zelf doen of beroep doen op een boekhouder

Belastingaangifte: zelf doen of beroep doen op een boekhouder?

Gepost op 21 april 2017 in Boekhouding

  • Zelf u belastingaangifte invullen?
  • Beroep doen op een boekhouder voor uw belastingaangifte
  • Een boekhouder biedt meer dan het begeleiden bij belastingaangifte

 We zijn half maart, de deadline van 30 juni is nog relatief veraf, maar zal er – zoals steeds – toch sneller zijn dan u verwacht. Wie te laat is krijgt geen verwittiging meer, maar onmiddellijk een boete. Deel 1 van de belastingaangifte moet door iedereen ingediend worden, maar als zelfstandige bent u ook verplicht deel 2 in te dienen. U staat voor de keuze: zelf doen of een boekhouder inschakelen?

Zelf uw belastingaangifte invullen

Heeft u zelf veel tijd en geduld en krijgt u geen hoofdpijn van alle cijfers en regels, dan is uw belastingaangifte zelf indienen uiteraard een optie. Vermeldt dan zeker de bruto omzet, de reële beroepskosten, de forfaitaire kosten, de verzekeringen en sociale bijdragen.

Beroep doen op een boekhouder voor uw belastingaangifte

Besteedt u uw tijd liever aan de zaken waar u zelf goed in bent en het verder uitbouwen van uw onderneming, dan is het laten invullen van uw belastingaangifte in goede handen bij een boekhouder.

Elk jaar breidt het aantal fiscale codes uit. Zo telde de personenbelasting in 2016 maar liefst 38 extra nieuwe codes. In totaal zitten we zo al aan 810 verschillende codes. Uw boekhouder bewaart het overzicht.

Een boekhouder vult niet alleen uw belastingaangifte in, hij geeft ook fiscaal advies. Hij of zij bekijkt hoe u kan besparen op uw belastingen. Boekhouders zijn thuis in het kluwen van verschillende regelgevingen en worden hierin jaarlijks bijgeschoold. Een boekhouder zal op deze manier ook op de hoogte zijn van uitzonderingsregels en ze op de meest gunstige manier kunnen toepassen.

Uw belastingbrief moet uiterlijk op 30 juni ingediend worden. Kiest u voor Taks-on-web, dan heeft u nog tot 13 juli. Een voordeel van een belastingaangifte over te laten aan uw boekhouder: uw heeft tot 27 oktober om deze in te dienen. Deze tijd kan u gebruiken om alle bewijsmateriaal te verzamelen en te ordenen. 

Een boekhouder tenslotte doet meer dan informatie verstrekken over uwbelastingaangifte. Hij biedt algemeen advies over uw boekhouding en uw ondernemingsvorm. Hij beantwoordt uw juridische en investeringsvragen en begeleidt u als manager van je onderneming. Certifisc biedt ook begeleiding en implementatie naar online boekhouding aan.

Wil u een beroep doen op een boekhouder, dan kan u ons vrijblijvend contacteren. Hier vindt u een overzicht van al onze diensten. Wilt u op de hoogte blijven van de recentste updates rond boekhouding en fiscaliteit, kijk dan dan regelmatig op onze nieuwspagina.

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief