• Investeert voortdurend in kennis
  • Pro-activiteit
  • Een persoonlijke service
  • Pragmatisch & Dynamisch
  • Uw boekhouding online

Interesse?

Contacteer ons vrijblijvend via onze contact- pagina of telefonisch via 055/30.14.41 

NEWSFLASH - Deadline voor de eerste registratie in het UBO-register uitgesteld tot 30 september 2019

Gepost op 1 maart 2019 in Algemeen

Sinds enige tijd moeten alle in België opgerichte vennootschappen, vzw’s, stichtingen, trusts, fiducieën en soortgelijke entiteiten in het kader van de antiwitwaswetgeving informatie over hun uiteindelijke begunstigden (de ‘UBO’ of ‘Ultimate Beneficial Owner’) invoeren in het UBO-register. Lees ook onze blog van 23 januari 2019.

Initieel was de deadline voor de eerste registratie in het UBO-register vastgelegd op 31 maart 2019. Intussen werd door minister van Financiën Alexander De Croo echter aangekondigd dat de uiterste datum voor het invullen van het UBO-register werd uitgesteld tot 30 september 2019. Dit uitstel geldt zowel voor de vennootschappen die zelf registeren als voor de mandatarissen die hen daarbij bijstaan.

Naast het uitstel van de deadline worden ook inhoudelijk enkele zaken gewijzigd.

Zo zal de FOD Financiën binnenkort een herwerkte versie van de FAQ inzake het UBO-register op haar website publiceren en worden enkele technische invoerproblemen opgelost.
Update: Sinds 02 april 2019 is er een nieuwe versie van de FAQ beschikbaar. U kan deze hier terugvinden.

Daarenboven dient er op heden geen bijlage meer te worden opgeladen om een UBO toe te voegen aan het register. Enige tijd geleden werd reeds geoordeeld dat volgens het koninklijk besluit van 30 juli 2018 het toevoegen van een bijlage niet verplicht was. Recent werden nu ook de nodige technische aanpassingen doorgevoerd in de applicatie die de bijlage niet langer verplicht maken.

Heb je hulp nodig bij het registreren van de UBO’s van jouw vennootschap in het UBO-register? Neem dan zeker contact op. Wij helpen je graag verder bij het tijdig en correct ingeven van alle nodige informatie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief