• Investeert voortdurend in kennis
  • Pro-activiteit
  • Een persoonlijke service
  • Pragmatisch & Dynamisch
  • Uw boekhouding online

Interesse?

Contacteer ons vrijblijvend via onze contact- pagina of telefonisch via 055/30.14.41 

Btw-tarief voor mondmaskers en handgels tijdelijk verlaagd naar 6%.

Gepost op 20 mei 2020 in Algemeen

Gezien mondmaskers en hydroalcoholische handgels een belangrijke rol spelen in de preventie van de verspreiding van COVID-19 wordt het btw-tarief vanaf 4 mei tot en met 31 december 2020 tijdelijk verlaagd van 21% naar 6%.

Voor veel farmaceutische producten, medische hulpmiddelen (zoals verband, gaas en pleisters) en apparatuur met een medisch karakter (zoals rolstoel, hoorapparaat en kunstgebit) geldt reeds een verlaagd btw-tarief van 6%.
De btw-wetgeving bepaalt specifiek op welke producten het verlaagde tarief van toepassing is. Producten die er niet (duidelijk) toe behoren, zijn onderworpen aan het standaard btw-tarief van 21%. Dit is het geval voor wegwerphandschoenen, mondmaskers en handgels.

Gezien mondmaskers en handgels een belangrijke rol spelen in de exitstrategie en in het tegengaan van de verdere verspreiding van COVID-19 werd echter beslist dat er vanaf 4 mei tot en met 31 december 2020 een verlaagd btw-tarief van 6% van toepassing is op de levering, de intracommunautaire verwerving en de invoer van mondmaskers en hydroalcoholische gels.

Dit verlaagde tarief is niet alleen van toepassing voor de chirurgische mondmaskers, maar ook voor de stoffen mondmaskers, al dan niet handgemaakt.

Het verlaagd tarief geldt ongeacht de hoedanigheid van de verkoper (groothandelaar, apotheken, detailhandel, onlinehandel) of de koper (eerstelijns verzorgend personeel, verzorgingsinstellingen, particulieren en elke andere natuurlijk of rechtspersoon).

Wens je meer informatie over dit onderwerp? Aarzel dan niet om ons te contacteren! Onze experts staan voor je klaar!

© CERTIFISC – Auteur: Jorn Peyskens

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief