• Investeert voortdurend in kennis
  • Pro-activiteit
  • Een persoonlijke service
  • Pragmatisch & Dynamisch
  • Uw boekhouding online

Interesse?

Contacteer ons vrijblijvend via onze contact- pagina of telefonisch via 055/30.14.41 

CORONA UPDATE - Crisis-overbruggingsrecht voor opvang kinderen tijdens extra week kerstvakantie

Gepost op 15 december 2021 in Algemeen

Voor de extra week kerstvakantie van 20 tot en met 24 december 2021, zullen zelfstandigen met kinderen in het kleuter- en/of basisonderwijs een beroep kunnen doen op het bestaande systeem van het crisis-overbruggingsrecht voor de opvang van kinderen.

De verplichte schoolsluiting van 5 dagen zal worden beschouwd als een onderbreking van 7 opeenvolgende kalenderdagen, dus van 20 tot en met 26 december. Zoals bij het gewone crisis-overbruggingsrecht, is de voorwaarde hierbij dat de zelfstandige activiteit reëel en volledig onderbroken moet zijn: zelfstandigen wiens zaak op een of andere manier open kan blijven of die hun activiteit van thuis uit kunnen uitoefenen, komen dus niet in aanmerking. Ook zelfstandigen die arbeidsongeschikt zijn, kunnen niet van deze maatregel genieten.

Zelfstandigen in hoofdberoep hebben voor deze 7 dagen onderbreking recht op een volledige vergoeding van €419,83 (met personen ten laste) of €335,97 (zonder personen ten laste). De vergoeding voor zelfstandigen in bijberoep bedraagt €202,92 (met personen ten laste) of €167,98 (zonder personen ten laste).

Dit crisis-overbruggingsrecht moet aangevraagd worden bij het sociaal verzekeringsfonds waarbij de zelfstandige aangesloten is. Zij zullen dan het aanvraagformulier ter beschikking stellen. De aanvraag moet ten laatste tegen 30 juni 2022 ingediend worden.

 

Lees meer over het overbruggingsrecht in onze blogpost van 14 oktober 2021.

 

© CERTIFISC – Auteur: Jorn Peyskens

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief