• L'investissement permanente dans la formation et la connaissance
  • Proactivité
  • Service personnel
  • Pragmatique et dynamique
  • Votre comptabilité online

Intéressé?

Intéressé?
N’hésitez pas à nous contacter par notre page de contact ou par téléphone au 055/30.14.41

 

 

NEWSFLASH - Carenzperiode voor uitkering bij arbeidsongeschiktheid van zelfstandigen valt weg vanaf 1 juli 2019!

Postée le 12 avril 2019 in Algemeen

Als zelfstandige heb je, net zoals een werknemer, recht op een uitkering wanneer je door ziekte of een ongeval niet in staat bent jouw beroepsactiviteiten uit te voeren. Tot op heden kan je pas aanspraak maken op deze uitkering vanaf de 15e dag van arbeidsongeschiktheid (ook wel gekend als de carenzperiode).
Vanaf 1 juli 2019 valt deze carenzperiode echter weg en krijg je vanaf dag 1 een arbeidsongeschiktheids- of invaliditeitsuitkering op voorwaarde dat je minstens 8 dagen ongeschiktheid zal zijn.

De arbeidsongeschiktheid start op de datum van ondertekening van het getuigschrift van arbeidsongeschiktheid door je dokter. Je kan dus best op de eerste dag van je ziekte reeds een doktersbezoek inplannen. Dit getuigschrift dient dan binnen de 7 dagen per post (best aangetekend) te worden bezorgd aan je ziekenfonds.
Indien je minder dan 8 dagen ongeschikt bent, zal je geen uitkering ontvangen en verandert er dus niets aan het huidige systeem. Omwille van deze reden zal er dus ook steeds een minimale wachttijd van 7 dagen behouden blijven.