• L'investissement permanente dans la formation et la connaissance
  • Proactivité
  • Service personnel
  • Pragmatique et dynamique
  • Votre comptabilité online

Intéressé?

Intéressé?
N’hésitez pas à nous contacter par notre page de contact ou par téléphone au 055/30.14.41

 

 

Wijziging privacyverklaring

Postée le 12 avril 2024 in Algemeen

Certifisc is verheugd te melden dat het, samen met Baker Tilly en RSM, partner is geworden van aiGUST, het fintechbedrijf van oprichters BDO, Van Havermaet en Vandelanotte. Deze uitbreiding van het aandeelhouderschap gaat gepaard met de groei van de database van aiGUST.

In 2022 hebben BDO, Van Havermaet en Vandelanotte aiGUST opgericht met als doel om data uit verschillende (boekhoud)softwarepakketten en andere systemen veilig en geanonimiseerd samen te brengen in een georganiseerde pool van data. Via het gebruiksmodel verzamelt aiGUST data, waarbij partijen hun gegevens anoniem delen bij het gebruik van het platform. Dit resulteert in een brede database die wordt ingezet om financiële adviezen, trends en benchmarks te genereren voor bedrijven (respectievelijk de klanten van de partners) met behulp van AI.

"We hebben aiGUST niet opgericht met de intentie om ons te beperken tot slechts drie partijen. Integendeel, we willen juist samenwerking stimuleren, omdat we geloven in de voordelen van collectieve inspanningen om de sector te verbeteren. Dit kan alleen worden bereikt door over de grenzen van concurrentie heen samen te werken om de AI-gestuurde resultaten van aiGUST te optimaliseren. Samen versterken we de toekomst van AI in de accountancysector," aldus Tim Bottelbergs, CEO van aiGUST.

Vanaf het begin van 2024 zullen de nieuwe partners van aiGUST toegang krijgen tot de modules van het platform via een licentie. Dit is gunstig omdat het principe van AI is dat een grotere hoeveelheid data leidt tot een betere werking van het systeem. In het laatste kwartaal van 2024 zal aiGUST beschikbaar worden gesteld aan de markt, waardoor ook andere partijen die hun data willen delen met aiGUST, kunnen profiteren van de geboden diensten. Door de technologie van aiGUST beschikbaar te stellen voor aangesloten accountantskantoren, kunnen er gedetailleerde analyses gemaakt worden over ondernemingen en sectoren in realtime. Dit stelt ons in staat om onze klanten nog gerichter en sneller te adviseren.

Er vindt een duidelijke verschuiving plaats in de rol van accountants, waarbij zij meer advies verlenen aan bedrijven in plaats van alleen gegevens te verwerken. Dit maakt aiGUST een kans voor de gehele sector. "AI speelt een belangrijke rol bij het besparen van tijd voor accountants, waardoor ze efficiënter kunnen werken. Bovendien kan AI door het gebruik van uitgebreide datasets nieuwe en diepgaande inzichten verschaffen, waardoor accountants hun klanten heel gericht kunnen adviseren op basis van informatie uit verschillende bronnen," aldus Bottelbergs.

In het kader van ons partnership met aiGUST werd onze privacyverklaring aangepast. Deze wijziging heeft geen negatieve invloed op de manier waarop we uw persoonlijke gegevens verzamelen, gebruiken of delen. We blijven ons inzetten om uw privacy en gegevensbeveiliging te waarborgen zoals we dat altijd hebben gedaan.

Als u vragen heeft over deze wijziging of over ons privacybeleid in het algemeen, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Abonnez-vous à notre newsletter