
Alle exploitanten die verplicht zijn om gebruik te maken van het geregistreerd kassasysteem (GKS), moeten zich uiterlijk op 28 februari 2015 registreren . Vervolgens zal de administratie bepalen vanaf wanneer de uitbater de zogenaamde witte kassa in gebruik moet nemen.
De uiterste datum voor de registratie staat dus voor de deur en een hele boel praktische vragen rijzen:
- Wie moet zich laten registreren? En hoe gebeurt dat praktisch ?
- Wanneer kan men zeggen dat iemand regelmatig maaltijden of cateringdiensten verstrekt?
- Hoe vat de administratie de 10%-drempel op die zij vooropstelt? Hoe wordt die drempel concreet berekend?
- Wanneer moet nog een BTW-bonnetje worden uitgereikt?
- Maakt de verplichte invoering van het GKS een einde aan de vrijstellingsregeling voor kleine ondernemingen?
- Welke verplichtingen gelden voortaan voor uitbaters van frituren , snackbars, tearooms, hotels, bed & breakfast-inrichtingen, enz ?
- En is een onderneming met een bedrijfsrestaurant aan het GKS onderworpen?
- En wat met de restaurantdiensten in scholen, musea, sportinrichtingen, enz.?
De fiscale administratie heeft in haar Beslissingen van 24.01.2014 en 26.11.2014 reeds heel wat problemen aangesneden, maar zeker (nog) geen antwoord gegeven op verschillende vragen die men zich als exploitant kan stellen voor de toepassing van de implementatie van het GKS.
Het hoeft dan geen betoog dat deze regeling op vandaag nog heel wat praktische problemen en vragen zal doen rijzen.
Graag kunnen wij u bijstaan voor wat betreft:
- De registratie en- Toelichting over de nieuwe regeling.
Aarzel niet om ons te contacteren bij verdere vragen hieromtrent.
DISCLAIMER: Dit artikel werd gepubliceerd/voor het laatst gewijzigd op 12-11-2015 en werd opgesteld conform de op dat moment geldende wetgeving, rechtspraak, rechtsleer en interpretaties. Sinds voormelde datum kunnen er zich wijzigingen voordoen waardoor dit artikel verouderde informatie kan bevatten.
Deel dit artikel
Vond je dit artikel nuttig? Deel het met anderen die er baat bij kunnen hebben.
Heb je een vraag?
Blijf je met vragen zitten na het lezen van dit artikel? Geen probleem! Ons team van experts staat klaar om je te helpen met persoonlijk advies.
Stel je vraag