• Investeert voortdurend in kennis
  • Pro-activiteit
  • Een persoonlijke service
  • Pragmatisch & Dynamisch
  • Uw boekhouding online

Interesse?

Contacteer ons vrijblijvend via onze contact- pagina of telefonisch via 055/30.14.41 

Fiscaal advies: beloon uw werknemers met een poetsvrouw of tuinman

Gepost op 30 januari 2017 in Fiscaliteit

  • Bonus voor diensten aan huis is een nieuwe en fiscaal gunstige alternatieve verloningsvorm.
  • De werkgever kan via een facilitymanagementbedrijf diensten aan huis aan bieden aan zijn werknemers.
  • De werknemer wordt hierop belast als een voordeel van alle aard.

Werkgevers zijn steeds op zoek naar alternatieve verloningsvormen. Een gewone loonsverhoging kost de werkgever geld, maar de werknemer houdt daar in verhouding vaak niet veel aan over. Een nieuwe alternatieve verloningsvormen waarbij de werkgeverslasten geminimaliseerd worden en dus de kostprijs voor de werknemer beperkt blijft – is de “bonus voor diensten aan huis”. Met deze nieuwe extralegale verloningsvorm kan uw werknemer de poetsvrouw, tuinman of klusjesdienst betalen.

Loon in de vorm van diensten

Als werkgever betaalt u de werknemer in de vorm van diensten. Concreet betekent dit dat de werkgever met een facilitymanagementbedrijf een overeenkomst afsluit voor een bepaald budget. Binnen dit budget kunnen een aantal werkuren afgenomen worden voor het uitvoeren van bepaalde diensten aan huis. De werkgever biedt de werknemers deze werkuren aan. De werknemer moet bij het facilitymanagementbedrijf de diensten aanvragen. De betaling van de dienst gebeurt door de werkgever aan het facilitymanagementbedrijf, dat op zijn beurt de onderaannemers zal zoeken en uitbetalen. Als de werknemer een voorkeur heeft voor een specifieke dienstverlener, kan het facilitymanagementbedrijf daar voor zorgen

Het betreft voornamelijk volgende diensten: Poets- en schoonmaakdiensten, diensten geleverd door dienstmeisjes en huishoudpersoneel, chauffeurs, glazenwassers, tuinman en diensten inzake kleine herstellingen (loodgieterij, elektriciteitswerken, schilderwerken,…).

Fiscaal advies

De werknemer wordt op deze vorm van loon belast als een voordeel van alle aard. Het voordeel wordt forfaitair vastgesteld en is niet gerelateerd aan de werkelijke kostprijs.

Het voordeel alle aard wordt anders bepaald al naargelang het voor fiscale of sociale doeleinden is. De marktleider in deze sector heeft zowel voor de fiscale als voor de sociaalrechtelijke aspecten een ruling bekomen, waardoor zowel de werkgever als de werknemer zekerheid hebben omtrent de fiscale gevolgen in geval zij gebruik maken van de door het facilitymanagement geleverde diensten.

Voor de bepaling van het voordeel alle aard voor fiscale doeleinden is men uitgegaan van het forfaitair voordeel alle aard dat bestaat voor het gratis ter beschikking stelling van een dienstbode, waarbij het voordeel is vastgesteld op 5.950 euro per jaar voor een voltijdse tewerkstelling (1700u). Wanneer men dit nu omrekent naar een voordeel alle aard van 1 uur, dan bekomt men een fiscaal voordeel van 3,5 euro per uur (5.950 euro / 1700 u), terwijl dergelijke diensten natuurlijk al snel meer dan 10 euro per uur kan kosten in realiteit).

Ook voor RSZ wordt de waarde van het voordeel forfaitair berekend op basis van de waarde van een dienstencheque en komt daardoor uit op 8,50 euro. De RSZ heeft geen limitatieve opsomming gegeven van de diensten die hieronder vervat zitten, maar er wordt verwezen naar de prestaties die verricht kunnen worden via dienstencheques en PWA-cheques.

Wenst u informatie over dit onderwerp, aarzel dan niet om ons te contacteren. Wij investeren voortdurend in kennis en onze medewerkers zijn opgeleid om u fiscaal advies te verlenen.

Lees ook deze artikels voor meer fiscaal advies: