• Investeert voortdurend in kennis
  • Pro-activiteit
  • Een persoonlijke service
  • Pragmatisch & Dynamisch
  • Uw boekhouding online

Interesse?

Contacteer ons vrijblijvend via onze contact- pagina of telefonisch via 055/30.14.41 

Aangifte inkomstenbelasting: voorafbetalingen moeten minstens 1 procent bedragen

Gepost op 2 september 2016 in Fiscaliteit

Elke natuurlijke persoon moet een aangifte van zijn inkomstenbelasting doen. Doet u voldoende voorafbetalingen, dan krijgt u een korting op uw te betalen belastingen, m.a.w. een belastingvermindering of bonificatie. Als er geen of ontoereikende voorafbetalingen werden gedaan, past men op de andere beroepsinkomsten dan de bezoldigingen van loon- en weddetrekkenden een belastingvermeerdering toe. Deze berekent men kwartaal per kwartaal op grond van een rentevoet, toegepast door de Nationale Bank.

Maar die rentevoet bedraagt sinds november 2013 minder dan 1 procent. Dit betekent dat hij wordt afgerond naar de lager gelegen eenheid, namelijk 0 procent. En ook al doet men tijdig zijn aangifte van de inkomstenbelasting, met een dergelijke rente kunnen belastingplichtigen niet meer worden aangespoord om op tijd hun belastingen te betalen. Daardoor ontvangt de Staat niet tijdig zijn inkomsten. En daarom besliste de regering dat de basisrente niet lager mag zijn dan 1 procent. Ook zal geen enkele verhoging worden toegepast wanneer het bedrag geen 0,5 procent bedraagt van het bedrag dat als berekeningsbasis dient of 50 euro in plaats van de huidige 25 euro.

Wenst u meer informatie over dit onderwerp of heeft u hulp nodig bij de aangifte van uw inkomstenbelasting, aarzel dan niet om ons te contacteren.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief