• Investeert voortdurend in kennis
  • Pro-activiteit
  • Een persoonlijke service
  • Pragmatisch & Dynamisch
  • Uw boekhouding online

Interesse?

Contacteer ons vrijblijvend via onze contact- pagina of telefonisch via 055/30.14.41 

Wanneer moet ik de informatie van mijn uiteindelijke begunstigden in het UBO-register bevestigen?

Gepost op 13 mei 2020 in Algemeen

In het kader van de antiwitwaswetgeving moesten alle onder het Belgisch recht vallende vennootschappen, (internationale) vzw’s, stichtingen, trusts en juridische entiteiten vergelijkbaar met trusts, uiterlijk 30 september 2019 hun uiteindelijke begunstigden invoeren in het UBO-register.

Lees meer: Wanneer moet ik mij ten laatste registreren in het UBO-register?

Naast deze eerste registratie moet ook elke wijziging binnen de maand worden doorgevoerd én moet jaarlijks de juistheid van de informatie worden bevestigd. De termijn van één jaar begint te lopen vanaf de initiële registratie of vanaf de laatste in het UBO-register aangebrachte wijziging.

Informatieverstrekkers die hun uiteindelijke begunstigden ingaven in het begin van 2019 zouden nu dus deze informatie moeten controleren en bevestigen. Omwille van technische redenen werd de informatie over de uiteindelijke begunstigden echter voor alle informatieverstrekkers reeds automatisch bevestigd per 30 april 2020. Vóór 2021 hoeft dus geen bevestiging meer te gebeuren.

In de UBO-applicatie is intussen een knop voor de jaarlijkse bevestiging voorzien, binnenkort zullen de FAQ’s van de Thesaurie worden bijgewerkt om de nieuwe procedure toe te lichten.

Er zal in de toekomst ook een systeem worden opgezet, waarbij de wettelijke vertegenwoordiger van de informatieverstrekker één maand voor het verstrijken van de deadline via de eBox een herinnering zal ontvangen om de informatie in het UBO-register te bevestigen. Tenminste indien er in het MyMinfin-dossier een e-mailadres werd opgenomen.

Wens je meer informatie over dit onderwerp? Aarzel dan niet om ons te contacteren! Onze experts staan voor je klaar!

© CERTIFISC – Auteur: Jorn Peyskens

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief